Hlavní obsah
Článek

Nelehké období mnohdy vynuceného volna se snaží každý využít po svém a co nejlépe. Modelka a moderátorka Eva Čerešňáková (37) se s námi podělila o to, co dělá během karantény ona a co ji nejvíce nabíjí dobrou náladou.

„Příroda, sport a pohyb jsou asi úplně nejlepší léky na toto období. Samozřejmě mám roušku, nosím ji s sebou, ale protože tady nikdo není, chodím na místa úplně mimo civilizaci, tak ji nepotřebuji,“ prozradila Eva, která cvičí i doma u televize nebo se věnuje procházkám. „Myslím si, že ten pohyb je teď strašně důležitý, takže si to musíme uvědomit a musíme se sami někdy přemoct, protože i já to tak občas mám,“ řekla modelka.

Každý den se také věnuje své práci. „Vedle moderování pracuji i jako mluvčí v české bance. Změnilo se to, že nejezdím do kanceláře, ale pracuji z domu, tak jsem každý den asi osm hodin u počítače a řeším pracovní aktivity a to, co je potřeba,“ prozradila Čerešňáková, kterou dobíjí také práce na zahrádce nebo čas strávený s v kuchyni.

„Mám daleko víc času na pečení a vaření a také na moji duchovní stránku, protože si myslím, že toto období je hodně specifické v tom, že nám umožnilo se v té hektické době zastavit, a když nemůžeme jít ven, tak můžeme jít dovnitř,“ míní Eva s tím, že je nyní i doba na to, zamyslet se nad tím, co můžeme v životě třeba změnit.

„Je důležitá i modlitba. Jsem věřící člověk, takže Bůh a budování vztahu s Bohem a víra je přirozenou součástí mého života. Teď před Velikonocemi, a ještě v té kritické době v souvislosti s pandemií, se každý den modlím růženec. A myslím si, že prosby, jak tomu nahoře, aby nás ochránil od všeho zla, tak i pro nás samotné a pro přiblížení se víc svému nitru a té pravé podstatě, těm pravým hodnotám, je hodně důležitá duševní hygiena,“ dodala závěrem Eva a poděkovala všem lidem pracujících v současné situaci v první linii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám