Hlavní obsah
Článek

Krásné slunečné počasí a zavřená obchodní centra a restaurace vyhnaly český národ ven. Na sociálních sítích se objevuje bezpočet fotografií, kdy celé rodiny a party mladých lidí vyrazily do parků a do přírody. Pořádají tam i improvizované večírky. To zrovna doporučením, aby se lidé drželi spíše doma a nedostali se do styku se zdroji nákazy, nenahrává.

„Paráda. Jezerka plná lidí. Všude tisíce aut a vysmátý rodinky s batožinou na zádech,“ reagovala ve svém statusu na sociálních sítí zpěvačka a herečka Eva Burešová (30). Tleskající emotikon, který připojila, byl samozřejmě míněn ironicky, jak dále vysvětlila.

Většina jejích sledujících s Evou souhlasí. „Lidé mají zůstat doma, aby se nešířila nákaza a oni si místo toho udělají “nedělní Ikeu” na poutních místech, kde se potká stovky lidí, přijde mi to fakt nezodpovědný, ta opatření mají nějaký důvod, ale to bychom nebyly my Češi, abychom neměli potřebu naplno užívat věty - pravidla jsou od toho, aby se porušovala,“ napsala jedna z nich.

„Nechápu to,“ dodala Burešová. „Snad pomůže až to, že bude uvalena karanténa na celé Česko,“ zaznělo mezi diskutujícími, kteří na rozdíl od "výletníků", chápou, že opatření jsou k tomu, ochránila zdraví. Premiér Andrej Babiš ostatně už o této možnosti promluvil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám