Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Uběhly víc než dva měsíce, co spáchal sebevraždu synovec Ester Janečkové (51). Moderátorka a její rodina se s odchodem milovaného člověka samozřejmě stále ještě nevyrovnala.

„Normální to nikdy nebude. Normální by bylo, kdybych umřela dřív než Filip, protože jsem o generaci starší. Už to není tak strašně intenzivní jako v době, kdy se to stalo,“ řekla nám moderátorka na akci kapely Všichni Svatí.

„Nerada bych to dál řešila přes média. Nebyl můj zájem, aby se tahle věc objevovala neustále v médiích. Spíš nás to všechny zraňovalo,“ říká Ester, která se snaží proti homofobii bojovat jiným způsobem. „Zkontaktovalo mě po té události hodně lidí, ať už to byli psychologové, kněží, lidé z Prague Pride. První, do čeho bych se chtěla zapojit, je Duhová výchova na školách. Spolupracuje s námi taky společenství věřících homosexuálů Logos, vznikají překlady úžasných videí a podobně. To mi dává sílu. Nepodařilo se nám pomoct Filipovi, protože jsme nepoznali, že pomoc potřebuje, tak se nám snad podaří pomoct někomu jinému,“ svěřila se nám Ester.

Moderátorka pořadu Sama doma si je vědoma toho, že musí jít v životě dál, ať se stalo, co se stalo. „Nemám pocit, že bych měla špatnej život. Mám naprosto úžasnou rodinu a těším se z každého momentu, který s ní strávím. Vím, že jsem teď dva měsíce moc nefungovala, byla jsem smutná máma a smutná manželka. Moji blízcí mi v tom pomáhají a já začínám mít pocit, že už zase můžu být radostnější. Filip nám tady bude vždycky chybět, ale už začínám pociťovat radost,“ říká Ester.

Reklama

Další články

Načítám