Hlavní obsah
Článek

Zpěvák a kytarista Štěpán Urban (21) se v předposledním ročníku pěvecké soutěže umístil na druhém místě za Emmou Drobnou (30). Student umělecko-manažerské školy ovšem po soutěži nevyužil své popularity a zmizel ze scény.Teď to ale chce svým fanouškům vynahradit.

„Byl jsem přesvědčen, že dokážu prorazit s alternativní hudbou a také jsem tomu nedával zrovna moc úsilí, takže jsem se samozřejmě spálil,“ přiznává Štěpán. Poté přišla nabídka na post kytaristy v kapele Emmy Drobné, ve které nakonec vydržel dva roky. Po celou dobu se poohlížel po hudebnících, ze kterých by sestavil vlastní skupinu. Podařilo se a vznikla sestava vystupující pod názvem URBN.

„Funguje nám to nejen hudebně, ale díky klukům jsem se také celkově otevřel a přestal se schovávat. Po mediálním nátlaku v roce 2015 a 2016 jsem se totiž dost uzavřel sám do sebe a bylo se mnou těžké spolupracovat,“ přiznal.

Teď přichází se svým prvním autorským počinem, písní Candy, k níž vznikl i videoklip. I přes anglický název je ale skladba nazpívaná v češtině. „Rozhodl jsem se být posluchačům blíže a dokázat lépe popsat pocity, které mé skladby provázejí. Candy je o odcizení od skutečnosti, o snaze zbavit se pocitu, který v sobě nechceme uchovávat," popisuje debut jeho interpret a autor v jedné osobě.

Klip je to tedy, mírně řečeno, kontroverzní. Ukazuje totiž lásku dvou žen v poměrně choulostivých scénách. „Neřekl bych, že je klip vyloženě erotický, spíš jsme chtěli ukázat lásku v té nejčerstvější podobě - první zamilování a intimní poznávání s tím spojené. Ovšem ne všechno může být přesně tak, jak bychom chtěli, takže ke konfliktu či odmítnutí dojít musí,“ vysvětluje Štěpán.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám