Hlavní obsah
Článek

Otec rapera Eminema (51) Marshall Bruce Mathers Jr. zemřel ve věku 67 let na infarkt, podle zpráv TMZ ve svém domě v Indianě.

Není tajemstvím, že Eminem, vlastním jménem Marshall Bruce Mathers III., měl se svým otcem velmi komplikovaný vztah. Ten opustil raperovu matku krátce poté, co se malý Marshall narodil a nikdy se od té doby nesetkali osobně.

Eminemův otec Marshall Bruce Mathers Jr., vpravo s Eminemem

V řadě písní jako My Name Is a Cleanin' Out My Closet raper často reflektoval svůj vztek vůči otci. Eminemova matka si Bruce vzala, když jí bylo pouhých 15 a jemu 22. Krátce na to se raper narodil, ale o dva roky později je otec opustil. Odstěhoval se a založil novou rodinu, měl další dvě děti.

V roce 2001 Bruce promluvil veřejně o tom, že se snažil svého prvorozeného kontaktovat, ale Eminemova matka mu v tom bránila.

„Zoufale se snažím se synem sejít, abych mu řekl, že ho miluji. Nechci jeho peníze. Chci s ním pouze mluvit. Chci, aby věděl, že jsem tu pro něj, jestli mě pustí zpátky do svého života,“ svěřil se tehdy Mirroru.

Eminem se v minulosti nechal slyšet, že se jako dítě snažil otci psát, ale dopisy se mu vždy vrátily, nemohly být doručeny. Také opakovaně uváděl, že svého otce nezná a nemá zájem ho poznat. Paradoxně díky odloučení s otcem se Eminem postaral o to, aby sám byl tím nejlepším otcem pro své dcery Hailie, Whitney a Alainu.

„Nerozumím tomu, kdyby se moje děti odstěhovaly na kraj světa a já neměl nic, stejně bych je našel, takže tohle asi nikdy nepochopím,“ svěřil se v jednom z rozhovorů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám