Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Emily Ratajkowski (32) se dušuje, že je, navzdory množství polonahých snímků, které často sdílí, zarytou feministkou. A právě svoji ženskost chtěla vyjádřit snímkem, který nafotila pro Harper´s Bazaar, a později jej sdílela na sociálních sítích. V krajkové podprsence odhalila chlupaté podpaží, které většině fanoušků pěkně hnulo žlučí.

„Vypadáš jako opice, je to nechutné,“ zněly dokonce některé hanlivé komentáře. „Jako žena máš sice právo vypadat, jak chceš, ale muži mají zase právo vyjádřit svůj názor, je to nechutné a asexuální,“ zněl jeden z mírnějších komentářů pod fotkou.

Fanoušci navíc nařkli Emily, že je ochlupení umělé nebo dodělané photoshopem. Na ulicích se totiž v posledních dnech pohybuje s podpažím hladce oholeným. Sledující jí vyčinili, že je trapné upozorňovat na práva žen ochlupením, které ani není pravé.

V eseji pro magazín se modelka rozepsala právě o tom, že chce svou feminitu vyzdvihnout za každou cenu, ať už s chlupy, nebo bez nich.

„Mám zkušenosti s tím, že mi lidé říkali, že pokud se nebudu oblékat určitým způsobem, nikdo mě nebude brát vážně, a může mě to dokonce dostat do potíží. Šokuje mě, že i dnes se na ženy, které chtějí být sexy, kouká svrchu.“

Právě svou sexualitu využívá modelka jako nástroj feminismu, jak často opakuje. „Když se rozhodnu oholit si podpaží, nebo ho nechat zarostlé, je to jenom moje volba. Chlupy jsou jenom další příležitostí pro ženy posílit svou schopnost volby, která je založena na tom, jak se cítí,“ doplnila.

Ze sdělení však i tak byla řada sledujících spíš zmatená. „Kdo tvrdí, že ženy nemají možnost volby?“ tázal se v komentářích jeden z fanoušků a řada dalších shledala, že je tento dotaz na místě. Je tedy otázkou, jestli se sáhodlouhá úvaha o feminismu v podání modelky trochu neminula účinkem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám