Hlavní obsah
Článek

Modelka a herečka Emily Ratajkowski (32) je mimo jiné také zarytou feministkou. A nebojí se promluvit, pokud má pocit, že se ženám děje nějaké bezpráví.

Tentokrát vyjádřila, stejně jako řada dalších celebrit, nesouhlas se zákazem potratů v Alabamě, který byl schválen senátory. Tisíce žen nesouhlasí s tímto rozhodnutím, zákaz by měl totiž platit plošně, včetně případů znásilnění nebo incestu.

Emily se nebála promluvit, a aby upoutala pozornost, svlékla se na svém instagramovém účtu donaha. Prsa zakryla rukou a intimní partie květinou.

„Tento týden 25 starých bílých mužů hlasovalo pro zákaz potratů. Tito muži, kteří jsou u moci, rozhodují o ženských tělech a snaží se o zachování patriarchátu. Ubírají ženám s nízkou ekonomickou možností právo na rozhodnutí, že se nebudou rozmnožovat,“ rozlítila se v popisku příspěvku.

Modelka snímkem vyvolala řadu reakcí. V komentářích se strhly bouřlivé diskuze o tom, jestli je tento zákon správný, či nikoliv, ale také o tom, jestli bylo nutné, aby Emily pózovala nahá, když hovoří na dané téma. Ratajkowski se v minulosti nechala slyšet, že svou sexualitu využívá právě jako nástroj feminismu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám