Hlavní obsah
Článek

Modelka a dnes již také herečka Emily Ratajkowski (32) potvrdila, že byla zatčena při protestech proti jmenování soudce Bretta Kavanaugha před budovou Nejvyššího soudu ve Washingtonu DC.

„Dnes jsem byla zatčena během protestu proti jmenování soudce Bretta Kavanaugha, muže, který byl obviněn několika ženami ze sexuálních útoků. Muži, kteří ubližují ženám, by neměli být u moci,“ napsala na svém Twitteru k fotce z protestu, kde drží v ruce ceduli s nápisem „respektujte existenci žen, nebo očekávejte jejich odpor“.

Ratajkowski nebyla jedinou celebritou, která se dostala kvůli protestu do potíží. Populární komediální herečka Amy Schumer byla při protestu rovněž zadržena. Obě herečky se společně vyfotily na sociální sítě z policejní stanice a obě aktivně pokračují v boji proti soudcově jmenování.

Minulý týden Senátní soudní výbor vyslechl výpověď profesorky Christine Blasey Ford, která obvinila Kavanaugha ze sexuálního útoku, který se měl odehrát, když byli teenageři. Kavanaugh byl z podobných útoků obviněn více ženami, všechna obvinění však popřel. Protest byl zorganizován poté, co senátoři obdrželi závěrečnou zprávu z vyšetřování FBI, podle které se Kavanaugh ničeho nedopustil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám