Hlavní obsah
Článek

Britská herečka Emily Blunt (41) v pátek oslavila 35. narozeniny. Slavná zrzka se už teď může pochlubit velmi bohatou a pestrou filmografií.

Emily se poprvé před kameru postavila už v 19 letech ve filmu Královna bojovnice. V roce 2004 na sebe upozornila lesbickou romancí Moje léto lásky, v níž ztvárnila pár s Natalií Press. Následně se její kariéra rozjela bleskovým tempem. Zazářila v komedii Ďábel nosí Pradu i jako britská panovnice ve filmu Královna Viktorie.

Záběr této herečky je velmi široký. Rodinné publikum okouzlila v muzikálu Čarovný les či fantasy snímku Lovec: Zimní válka. Emily se však na plátně umí proměnit i v pořádnou drsňačku, jako to předvedla ve filmech Na hraně zítřka či Sicario: Nájemný vrah. Předloni si zahrála v adaptaci knižního thrilleru Dívka ve vlaku, kde přesvědčivě ztvárnila alkoholičku zapletenou do vyšetřování vraždy.

Letos se Emily Blunt v kinech objeví jako nová Mary Poppins a v hororu Tiché místo, který je pro ni velmi osobní záležitostí. Zahraje si v něm totiž se svým manželem Johnem Krasinskim, který jej také režíroval. Svoji jsou už osm let a mají spolu dvě dcerky. Hazel nedávno oslavila čtvrté narozeniny, Violet budou v červnu dva roky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám