Hlavní obsah
Článek

Kdekoli se teď Osmany Laffita objeví, tak se ho ptají na jeho vlasy. Není divu, neboť ještě před několika týdny měl známý kubánsko-český návrhář hlavu jako koleno, a teď ho zdobí hustší kštice, než kterou se pyšnil Rudolf Hrušínský nejml. v prvním díle Discopříběhu.

„Každý mě viděl s holou hlavou a copem, a teď je to pro ně novinka, že mám vlasy. Každý se mě ptá, jak jsem si to nechal udělat, ale já to většinou moc nevysvětluju,“ svěřil se nám Laffita.

Návrhář si své tajemství chtěl nechat pro sebe. My jsme zjistili, že se jedná o speciální techniku vlasové integrace. Vlastně jde o aplikaci takového moderního permanentního tupé. Pomocí skalpu z pravých vlasů se aplikuje na vyholenou a odmaštěnou hlavu a zafixuje speciálním lepidlem. Asi třináct centimetrů dlouhé vlasy pak vlasový stylista upraví podle představ a možností nositele.

„Je to systém, který byl vymyšlený v Americe pro filmová studia. Tuto techniku využívají hlavně v Hollywoodu,“ svěřil se Osmany Laffita na prezentaci svého designového nábytku a doplňků v showroomu s nábytkem na pražském Černém Mostě. Stejným způsobem se stali znovu vlasatými prý třeba Tom Cruise (61), Elton John (77) nebo John Travolta. „Není to napíchaný, já ani nevím, kdo tohle řekl. Je to spíš něco jako implantát, jako když si člověk nasadí zuby,“ nechal se slyšet v Čechách domestikovaný Kubánec, který si vlasy nechal aplikovat ve Španělsku.

Nemohli jsme si nevšimnout, že ve vztahu Osmanyho Laffity a jeho přítele Guye Gheysense vládne rovnoprávnost - i návrhářův partner má radost z nových vlasů. „Líbilo se mu to a zkusil to taky. Lidi o problémech s vypadáváním vlasů nechtějí mluvit, ale je pravda, že potichu trpí. Jediným řešením je pak být odvážný a zkusit to, tím člověk nic neztratí,“ říká Osmany.

Reklama

Další články

Načítám