Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V roce 2004 někdejší asistentka Davida Beckhama (48) rozpoutala kolem slavného fotbalisty a jeho ženy Victorie skandál. Tehdy dvaadvacetiletá Rebecca Loos (40) v tisku uvedla, že měla s Beckhamem poměr. Ten to popřel, tvrzení a následné důsledné živení drbů však vyvolalo mediální smršť.

Ze skandálu kolem hvězdných manželů vychází i nová hra Petra Zelenky s názvem Beckham, která bude mít premiéru ve středu 16. března v divadle Studio DVA. Hlavní roli v komedii z prostředí bulvárních médií hrají Jaroslav Plesl (šedá eminence britského bulváru Max Clifford) a „českou“ Rebeccu Loos ztvární Elizaveta Maximová (32).

V dalších rolích se představí Miroslav Hanuš (60), Kryštof Hádek (42), Bob Klepl (66), Zuzana Stavná, Lucie Pernetová a další.

„Je to absolutně současné téma. Především Maxův slogan ‚pravda neexistuje‘. On byl fenomenální, a i jen desetina jeho zdramatizovaného života vydá na pěknou komedii a napínavou zápletku,“ říká o inspiraci Zelenka.

Ve své inscenaci se pokouší přijít na kloub tomu, co žene kupředu člověka, kterému není nic svaté. „Navíc se můžu trochu otřít o tu nudnou hru s flekatým koženým míčem, a naopak se trochu zastat bulváru. Prostě vrátit do světa rovnováhu, což přesně dělával i Max,“ dodal Zelenka.

Při psaní sice vycházel z existující kauzy, ale nejedná se o dokumentární drama na jevišti. „Baví mě realitu domýšlet. Tak tomu bylo v Eleganci molekuly a je tomu tak i v Beckhamovi.“

Max Clifford byl považovaný za PR gurua a hvězdu nejen britské mediální scény. Ta však v roce 2014 vyhasla, když byl odsouzen k osmi letům za mřížemi za sexuální zneužívání. Vinu odmítal. V roce 2017 ve vězení zemřel na infarkt.

Rebecca Loos se doslova přes noc stala celebritou. V průběhu dalších několika let (po roce 2004) rozdala stovky, možná tisíce rozhovorů, objevovala se jako host na společenských akcích, účinkovala v televizních pořadech i reality shows, fotila pro magazíny jako Playboy, FHM nebo Nuts. Podle dostupných informací aktuálně žije v Norsku s manželem a dvěma dětmi, je instruktorkou jógy.

Reklama

Další články

Načítám