Hlavní obsah
Článek

Zatímco v dnešní době se drastické diety tvrdě odsuzují, v dobách zlaté éry Hollywoodu byly zcela běžnými praktikami. Většina hereček měla dokonce ve smlouvách s filmovými studii, že si musí zachovat určitou váhu, a tak občas neměly na výběr než se uchýlit k nezdravému hubnutí. Mrkněte se, jak se stravovaly největší herecké ikony této doby.

Marilyn Monroe

Hollywoodský sexsymbol číslo jedna Marilyn Monroe (†36) se svěřila se svými bizarními stravovacími návyky během exkluzivního rozhovoru pro americký měsíčník Pageant, který dnes již nevychází. Popsala mimo jiné, že její snídaně se skládá zásadně ze tří syrových vajec, která smíchá s ohřátým mlékem, a vypije. Podle ní to byla nutričně plnohodnotná a vyvážená snídaně. K večeři nebo obědu si typicky dopřála steak, jehněčí nebo játra se syrovou mrkví. A pokud si chtěla zamlsat, jejím oblíbeným dezertem byl horký karamel.

Audrey Hepburn

Dieta Audrey Hepburn (†63) vznikla za poměrně tragických okolností a rozhodně si ji nenaordinovala dobrovolně. Během druhé světové války, za okupace Nizozemska, kde strávila část dětství, málem vyhladověla k smrti. Na konci války měla skutečně na kahánku. Přežívala na kopřivách a tulipánech a pila hodně vody v naději, že ji zasytí. V dospělosti už se omezovat nemusela a k snídani si nejraději dávala toast s marmeládou, k obědu telecí nebo těstoviny s čerstvou zeleninou ze své zahrádky a k večeři pak kuřecí vývar se zeleninou. Jejím oblíbeným dezertem byla čokoláda a večer zakončila pravidelně sklenicí whisky. Jednou za měsíc si pak dopřála jednodenní detox, kdy jedla pouze ovoce, zeleninu, jogurt a pila hodně vody.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor (†79) proslula tím, že v mládí jedla, prakticky cokoliv chtěla. Její jídelníček se standartně skládal ze snídaně v podobě míchaných vajec se slaninou, oběda, který zahrnoval sendvič s burákovým máslem, a k večeři si pošmákla na smaženém kuřeti s brambory a chlebem. Později si ji média začala dobírat kvůli jejím kyprým tvarům, a tak herečka nasadila dietu, kterou si sama vytvořila. S tou se jí podařilo úspěšně zhubnout, a dokonce na téma napsala kuchařku. Ta obsahovala i některé zvláštní recepty jako například smíchaný cottage sýr se zakysanou smetanou nebo steak se sendvičem s burákovým máslem. Obecně ale doporučovala jíst hodně zeleniny, ovoce a proteinu. I během diety si dopřála jeden den v týdnu, kdy jedla, co chtěla.

Sophia Loren

Italská diva Sophia Loren (89) proslula tím, že si osvojila tzv. středomořskou dietu, která zahrnuje čerstvé ovoce, zeleninu, ryby, obiloviny a olivový olej. Jednou dokonce slavně prohlásila: „Za všechno, co vidíte, vděčím špagetám.“ Italským pokrmům, a především těstovinám, dokonce zasvětila několik kuchařek. Vyrostla v chudobě, a tak dokáže dobré jídlo ocenit. Produktů ze světlé mouky se nikdy nebála, jen si reguluje porce a nepřejídá se. Mimo tři pokrmy denně si svačiny nedopřává a vyhýbá se smetaně a sýrům.

Jean Harlow

Jean Harlow (†26) podstupovala před natáčením drastické diety, aby si udržela štíhlou linii. Její snídaně se v tom období skládaly z kávy nebo pomerančového džusu a k večeři a obědu si povolila dvě rajčata s grilovaným masem. Případně si dopřála i jedno vejce natvrdo a hrst špenátu.

Reklama

Další články

Načítám