Hlavní obsah
Článek

Zatímco jedné už se rýsuje datum svatby, druhá na podobný životní krok ještě ani nepomýšlí. Přesto se modelky Eliška Bučková (34) a Česká Miss World 2012 Linda Bartošová oblékly do luxusních svatebních šatů a vyzkoušely si, jak se v nich budou cítit. „Skvěle mi padnou a dobře se nosí,“ smála se Bartošová. Podívejte se do fotogalerie na další snímky luxusních krásek!

Obě pohledné dívky byly hvězdami módní přehlídky pro Českou asociaci paraplegiků. Bartošová i Bučková předváděly především modely návrhářek Martiny Nevařilové a Dominiky Sedláčkové. Druhá jmenovaná je dvorní módní návrhářkou právě Lindy. A šaty od ní na Bartošové vypadají, že jsou jí šité přímo na míru. Kdejaký muž v obchodním centru ve Štěrboholech by si půvabnou Miss z fleku odvedl před oltář.

Linda s účastí na charitativní akci neváhala ani vteřinu. „Nedokázala bych se srovnat se svým svědomím, kdybych takové pozvání odmítla,“ říká s tím, že pomoc ostatním je i pomocí jí samotné. „Díky podobným projektům si často uvědomím hodně věcí o svém životě,“ myslí si nádherná blondýnka.

Její kolegyně Eliška Bučková má na rozdíl od ní s vozíčkáři bohaté osobní zkušenosti. „Mí rodiče v rámci katolické církve pořádají různé charitativní akce, takže jsem mezi paraplegiky prakticky vyrůstala. Vím, že není dobré je litovat. Když člověk skončí na vozíčku, neznamená to, že skončil jeho život. Někdy potřebují dodat radost a optimismus, ale kolikrát se naopak my můžeme od hendikepovaných lidí učit, jak žít,“ tvrdí Česká Miss 2008.

Během večera se křtil také kalendář Roberta Vana Neodhalení, v němž jsou snímky dvanácti paraplegiků a paraplegiček. Mezi nimi nechybí ani Martin Zach. „Bylo to příjemné. Neprudili jako modelky,“ chválí vozíčkáře fotograf, zatímco Zach se svěřil s tím, jak mu úraz změnil priority. „Stoprocentně nyní žiju plnohodnotnější život,“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám