Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celá řada celebrit si nenechala ujít adventní akci šperkařky Jitky Kudláčkové s názvem Andělé a andělíčci. Kromě Jitky Zelenkové, Jana Kanyzy, Hanky Kynychové, či Jana Vančury dorazila na akci například i Eliška Balzerová (74). Ta se během adventního setkání v kostele Narození Panny Marie v Michli vánočně naladila.

„Já jsem s andělíčkem prožila celé svoje dětství. Nosila jsem na krku přívěsek, který jsem dostala od babičky. Měla jsem ho opravdu celé dětství, ztratila jsem jej až v Sokole. Určitě i já dám svým vnoučatům andělíčka na krk,“ vyprávěla Balzerová, která se rovněž svěřila, že místo do pionýra chodila na hodiny náboženství: „Moc jsem chtěla mít červený pionýrský šátek, tak mi ho babička ušila a měla jsem ho doma. Do pionýra jsem ale nikdy nechodila, chodila jsem na hodiny náboženství, což na malém městě v dobách minulých byl trochu problém. Moc jsem si oblíbila našeho pana faráře, naučil nás opravdu správným životním hodnotám.“

V souvislosti s anděly zavzpomínala významná česká herečka na svoji profesi. „Andělé mě provázeli i v práci. Vždy to byl symbol něčeho významného. Vzpomínám si, že jednou jsme s panem režisérem Pistoriem zkoušeli inscenaci, kde bylo místo ve scénáři tak speciální, že pan režisér řekl, to je ten okamžik, kdy by tady měl proletět anděl,“ uzavřela vyprávění Balzerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám