Hlavní obsah
Článek

Kdo bude reprezentovat Českou republiku v Turíně v květnu příštího roku na hudební soutěži Eurovision Song Contest? Tentokrát český reprezentant vzejde ze sedmi finalistů národního kola. O přízeň fanoušků i odborné poroty se utkají například Elis Mraz (29) nebo Emma Smetana (36).

„Loni jsem skončila na druhém místě, letos je to šance jedna ku sedmi. To letošní hlasování je jiné a fanoušci ze zahraničí mají jiné hlasovací právo než minule. „Imma Be je skladba, kterou jsem napsala v rozpoložení, kdy jsem hodně let bojovala s tím, kdo jsem, ať už hudebně, nebo vzhledově, a dospěla jsem k tomu, že být sama sebou je to nejlepší, co člověk může,“ řekla Elis Mraz na tiskové konferenci.

Mezi sedm interpretů se letos dostala i Emma Smetana a Jordan Haj. „Oba jsme vyrostli v zemích, kde má Eurovize silné jméno už dlouho,“ svěřila se zpěvačka a moderátorka, která vyrůstala ve Francii. Její životní partner, se kterým zpívá, má zase zkušenosti s Eurovizí z Izraele. „Já jsem vyrůstal v Izraeli, kde je prvním místě Bůh, pak dlouho nic a pak Eurovize. Je to tam národní svátek a vyrůstal jsem v zemi, kde to opravdu prožívají už léta,“ řekl Jordan Haj.

Mezi dalšími interprety jsou zpěvačka Annabelle, Giudi, česká umělkyně žijící v Itálii, na fanoušky rockové muziky bude spoléhat čtyřčlenná kapela Skywalker. V národním kole soutěží se skladbou také hradecké trio The Valentines i popová kapela We Are Domi, jejíž členové pocházejí z Česka a Norska. Zpěvačkou uskupení je dcera Dominika Haška, Dominika Hašková, která se zpěvu věnuje již řadu let.

Hlasování potrvá až do 15. prosince, o den později bude oznámeno, kdo získal nejvíce bodů a na jaře poletí „bojovat“ do Itálie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám