Hlavní obsah
Článek

Jeho filmy sice do kin davy nelákají, přesto ze všech herců za uplynulých 12 měsíců vydělal nejvíce peněz. George Clooney (62) je těžce za vodou.

Když magazín Forbes sečetl příjmy hereček, pořadí ovládla Scarlett Johansson s částkou 40,5 miliónu amerických dolarů. Vítěz pánského žebříčku je na tom o poznání lépe. Clooney vydělal závratných 239 miliónů dolarů. Nenatočil žádný trhák, ale napakoval se na vlastní značce tequily. Alkohol mu vydělává mnohem více peněz než role a režírování.

Druhý je se 124 milióny drsňák Dwayne Johnson (46). Herec s přezdívkou The Rock vydělal především na filmech Jumanji: Vítejte v džungli, Rampage Ničitelé a Mrakodrap. V Hollywoodu si díky své popularitě na Instagramu může říct o mnohem vyšší honoráře než jeho kolegové.

Robert Downey Jr. jako Iron Man obsadil bronzovou pozici. Filmy Spider-Man: Homecoming a Avengers: Infinity War mu vydělaly 81 milionů dolarů. Robert dopadl ze všech hrdinů z komiksové stáje Marvel nejlépe a předběhl své kolegy. Chris Hemsworth (40) alias Thor je se 64,5 milióny čtvrtý, Chris Evans (42) alias Captain America vydělal 34 miliónů, což stačilo na 10. místo.

Desítku herců s nejvyššími příjmy najdete v galerii.

Reklama

Další články

Načítám