Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Vacek (59) se o lidské tělo a medicínu zajímá nejen v pořadu Tajemství těla, který moderuje, ale i v soukromí. Proto s nadšením přijal pozvání na akci, která podporuje prevenci rakoviny prsu.

„Lékař nejsem a ani nemíním do medicíny fušovat. Mě vždycky bavilo dělat věci kolem zdraví a pomáhat. Víte, oba moji rodiče byli doktoři a tím pádem jsem tím byl velmi zasažen a celý život mě provází zájem o biologii, přírodu a o vše, co má spojitost se zdravím,“ prozradil Petr.

Podle snímků je patrné, že všechny informace z přednášky bedlivě poslouchal a v praxi pak přesně věděl, jak umělá prsa vyšetřit.

Nezapomíná ale ani sám na sebe, protože i muži často bojují s jiným, ale stejně choulostivým nádorovým onemocněním. „To je hodně důležitá věc, protože včasné odhalení rakoviny dává velkou šanci na uzdravení. Ovšem pozor. I my chlapi bychom si měli dělat podobná vyšetření vlastními silami. Ne možná u prsou, ale stejným způsobem si prohrábnout varlata. Jejich rakovina je také dost častá a dá se odhalit tím, že si je člověk pravidelně kontroluje, jestli tam nedochází k nějakým změnám,“ dodal herec na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám