Hlavní obsah
Článek

Nejen šminkami, luxusními kabelkami, milenci a podobnými věcmi jsou živy hvězdičky šoubyznysu. Některé z nich mají i srdce na pravém místě. Své by o tom mohly říct už tři vážně nemocné holčičky, kterým pomohla třeba taková bloggerka Dominika Myslivcová (29). Přečtěte si dojemný příběh téměř čtyřleté Amálky, které pomohla se speciálním vybavením!

Děvčátko se narodilo už v třicátém týdnu. Kvůli tomu, že holčičku nemohla vyživovat placenta maminky, musela přijít na svět dříve s nebezpečnou porodní váhou jednoho kilogramu. Tím však komplikace neskončily.

Přidalo se krvácení do mozku a následně se v něm vytvořil hematom. Sice se částečně vstřebal, ale bohužel zasáhl centrum pohybu. A aby toho nebylo málo, děvčátko začalo trpět epilepsií, dětskou mozkovou obrnou a přidala se i chromozomální aberace. „To je vrozená vada, která způsobuje její zpomalený vývoj,“ vysvětluje její maminka Martina.

Minulý rok proto Amálka podstoupila speciální operaci ulzibat, která uvolnila svalové kontraktury a děvčátko rozpohybovala tak, že dnes už sice pomalu, ale bez pomoci chodí.

Pro rodiče je to obrovský krok dopředu. „Amálka je ale brzy celkově unavená. Proto jsme také sháněli speciální zdravotní kočár a díky Dominice Myslicové jsme ho teď opravdu získali,“ pochvaluje si vděčně maminka holčičky.

Česká Barbie, která se o příběh s názvem Pink Angel Amálka podělila na svém účtu na známém video serveru, už dříve pomáhala i dalším holčičkám, Natálce a Terezce. A je fajn, že svou popularitu využije pro dobrou věc, v čemž jí pomáhají i sponzoři.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám