Hlavní obsah
Článek

Až na tři léta odnětí svobody, tučná pokuta nebo zákaz řízení hrozí muži, který loni v květnu v pražských Hrnčířích naboural do vozu Dominiky Mesarošové (38). Protože měl v krvi alkohol a způsobil škodu značného rozsahu, stanul před trestním soudem. Modelka přišla na stání s výrazným výstřihem. Hlavní roli však v síni nehrály její silikony, nýbrž paragrafy.

V úterý proběhlo u soudu pro Prahu 2 přelíčení, kterého se zúčastnila i Dominika. „Nechci se k tomu vyjadřovat. Tohle není šoubyznys, nechám to plně na posouzení soudu,“ reagovala stručně.

Miroslav Š. (46) se soud snažil obměkčit vyprávěním o své tíživé situaci. Prý zkrachoval coby podnikatel, odešla od něj kvůli tomu manželka, je na úřadu práce a vydělává si příležitostnými brigádami. Mesarošové, která toho moc nevypověděla, protože si nehodu nevybavuje, se omluvil.

„Večer předtím jsem vypil nějaké pivo a whisky s colou, množství si nepamatuji. Když jsem ráno vyjel, necítil jsem se pod vlivem alkoholu, při jízdě jsem si ale řekl, že bych asi ještě nafoukal,“ řekl s tím, že jel stejně jako Mesarošová blíže středové dělící čáře (to modelka odmítá). A tvrdil, že ji vytáhl z auta. Modelka však říká opak: prý jí první pomoc neposkytl, pomohli jí údajně až hasiči.

„Bylo mi ho až líto. Najezdil milióny kilometrů bez nehody a má zničený život,“ řekl Super.cz host z řad veřejnosti, který soudnímu líčení přihlížel. Jiný ale chování obžalovaného hodnotí jako předem naučenou hru. „Několikrát ze své role vypadl. Asi ho naočkoval advokát, aby si posypal popel na hlavu, ale několikrát pak říkal divné věci, aby zmírnil svou vinu, nebo ji hodil na tu modelku. Povídal třeba, že srážka nebyla tak velká a že auto Mesarošové tak moc nenaboural (to, v kterém jel on, přitom dopadlo hrozivě). V soudní síni se po sobě všichni nechápavě dívali,“ uvedl zdroj.

Muž musí splácet víc než třísettisícovou škodu (auto nebylo pojištěné), Mesarošová se vzhledem k jeho situaci rozhodla nežalovat ho o bolestné a ušlý zisk. „Už takhle má problémů víc než dost. Nechci mu ze života dělat peklo,“ pronesla.

Soud odročil další jednání na konec dubna, kdy budou vyslechnuti další svědci a znalci a pravděpodobně už padne i rozsudek.

Reklama

Další články

Načítám