Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Policie konečně uzavřela vyšetřování smrti Ivety Bartošové (†48) a pro někoho může jít o smutnou zprávu. Podle ní pěnici na koleje nikdo nepomohl, ani se na její sebevraždě nijak nepodílel. Žádné trestní stíhání se v této souvislosti nevede ani proti jejímu sedmiměsíčnímu manželu Josefu Rychtářovi (65). Oslovili jsme pár Ivetiných blízkých a shodli se na tom, že celá kauza Ivetiny smrti by tímto závěrem končit neměla!

„Co si budeme povídat, dalo se čekat, že to takto dopadne. Ale je otázka, co bude ohledně vyšetřování dál,“ řekl k tomu ve stručnosti bratr zesnulé Lumír Bartoš, který nedávno natvrdo obvinil Rychtáře z toho, že smrt sestry je jeho vina.

Souhlasí s ním i Zdeněk Macura (49).

„Myslím si, že policie by měla rodině a třeba i mně umožnit přístup do spisu, abychom mohli zjistit, jak vyšetřování probíhalo, koho všeho vyslýchali, zda neudělali chybu nebo něco nezanedbali. Mohli bychom pak dát podnět k dalšímu šetření. Připadá mi zvláštní, že zatímco ohledně vraha taxikářů se i v metru objevovaly výzvy, aby se přihlásili svědci, v případě úmrtí Ivety policie veřejnost nežádala o pomoc. Přece ji mohlo vidět víc lidí, jak jde ke kolejím,“ zlobí se ochránce Ivety Bartošové Zdeněk Macura.

Ten si myslí, že celá konstrukce o dobrovolném odchodu zpěvačky ze světa je zvláštní. „Pár dnů před smrtí tvrdí, že se bojí vyjít sama ven, že tam na ni někdo číhá, a pak ven jde? Nevím, mělo by se to ještě dál prošetřovat. Pro mě je ale podstatné vyšetřování té druhé věci, domácího násilí. A to snad ještě pokračuje,“ přidal Macura.

Informace o ukončeném šetření sebevraždy jeho bývalky nepřekvapila Itala Martucciho.

„Už to vím. Doufám, že spravedlnost na konci toho všeho přeci jen nebude slepá, že policie ukáže, jak je schopná, a lidé si budou moci říct, že jednala správně. Zatím jsem zklamaný a se mnou asi celá republika. A to kvůli tomu, že Rychtáře neobvinili ani za to, že věděl, že Iveta chtěla spáchat sebevraždu, a nic neudělal. Nebo za to, že jí dával prášky, které neměla brát,“ řekl k tomu Domenico Martucci (47).

Reklama

Další články

Načítám