Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na první pohled to vypadá, jako by se před vámi zjevil Dianin (†36) duch. Jde ale o herečku Elizabeth Debicki (31), která se v zesnulou princeznu promění v páté sérii Koruny. Snímky z natáčení potvrdily, že se v nové řadě objeví i scéna, kdy Diana vynesla pověstné „revenge dress“.

Jde o téměř přesnou repliku nejodvážnějších šatů, jaké kdy princezna oblékla, z dílny řecké návrhářky Christiny Stambolian. Herečka se ozdobila také replikou perlového náhrdelníku s broží, kterou věnovala Dianě Alžběta, královna matka.

V červnu 1994 Diana oblékla šaty, které nebyly zcela vhodné pro princeznu - hedvábné, krátké, přiléhavé a s odhalenými rameny. Ikonická róba se navždy vepsala do dějin módy jako pověstné „revenge dress“ neboli šaty, kterými se „pomstila“ princi Charlesovi (72).

Toho večera proběhl nejen večírek Vanity Fair, kam v šatech zavítala, ale také premiéra dokumentu o princi Charlesovi. Veřejnost to tedy automaticky brala jako princezninu pomstu za jeho nevěru.

Podoba Debicki s „princeznou lidu“ je opravdu pozoruhodná. Jde o druhou herečku, která Dianu v Koruně ztvárnila. Její mladší verzi ve čtvrté sérii bravurně zahrála Emma Corrin. Pátá řada úspěšného seriálu o britské královské rodině bude uvedena v listopadu příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám