Hlavní obsah
Článek

Máte pocit, že česká vláda přitvrzuje v opatřeních proti covidu? Diana Kobzanová (42), která se momentálně nachází v Montrealu, popsala, jak dle jejích vlastních zkušeností vypadá karanténa po příletu do země. Dianin partner Michael Frolík hraje hokej za Montreal Canadiens, žijí v provincii Québec.

Při cestě do Kanady musíte mít negativní test, ať už jste cizinci, nebo Kanaďané. Nezbytná je dle Diany také aplikace, kterou je nutné každý den po dobu 14 dnů aktualizovat. "Také vám několikrát, mně desetkrát, volají, jestli karanténu dodržujete," popsala modelka.

Dochází také k policejním kontrolám, zda lidé karanténu skutečně dodržují. "Domů mě policie přišla asi sedmý den zkontrolovat. Chtěli můj i pasy všech dětí, chtěli nás všechny vidět na vlastní oči. Kontrolovali, zda jsme doma a nelítáme po městě. A řekli, že na kontrolu přijdou znovu," uvedla Kobzanová.

Také vysvětlila, jaké jsou dopady nedodržování pravidel. "Pokud je porušíte, odvezou vás do státního detenčního centra," uvedla s tím, že zákaz vycházení je v provincii Québec po osmé hodině večer. Všichni to prý dodržují.

S nedodržováním opatření v Česku nesouhlasí. "Nesympatizuji s vládou a rozumím tomu, že lidi už mají všeho po krk. Ano, opatření nefungují. Z části proto, že nejsou nastavena pořádně a nemají systém. Ale nefungují hlavně proto, že je lidé nedodržují. Na to nemusí být člověk atomový vědec, aby to vymyslel," říká rázně.

I přesto, že v provincii Québec je zhruba tisíc nakažených denně, úřady přitvrzují. "Při příletu vás znovu testují na letišti v Kanadě, odvezou vás na hotel, který si platíte sami a stojí asi dva tisíce kanadských dolarů (v přepočtu necelých 34 tisíc Kč - pozn.). Dva až tři dny zde čekáte na výsledky testu. Pokud je negativní, dokončíte karanténu doma, v případě pozitivity vás odvezou do státního zařízení po zbytek karantény," dodala Kobzanová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám