Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve vodách modelingu se už pohybuje skoro třicet let, posledních patnáct vede svoji vlastní agenturu. Na oslavě jejích narozenin nám Rosťa Janků vyprávěl, kdo u něj začínal, kdo slaví největší úspěchy a o jaké modely je v současné době největší zájem.

"O kom mohu na sto procent říct, že jsem ho objevil, tak to je Diana Kobzanová (42), začínala u mě pracovat Aneta Vignerová (36), s oběma jsme dodnes kamarádi, i řada dalších děvčat ze soutěží Miss, které jsem sám režijně dělal. Ale před dvěma lety jsme se rozhodli, že holek je všude dost, takže se orientujeme jenom na mužský modeling a reklamní herectví," svěřil.

V portfoliu má pány, kteří slaví ve světě modelingu velké úspěchy i v zahraničí. Patří mezi ně například Tomáš Školoudík nebo Muž roku 2011 Martin Gardavský, který na oslavě také nechyběl. Ostatně i s touto soutěží Rosťa roky spolupracoval, stejně jako se soutěžemi dívčí krásy.

To, že muži jsou v modelingu mnohem méně placení než ženy, už podle něj dávno neplatí. "Hodně se to změnilo a myslím, že všechny přesvědčím tím, že dříve, když probíhala jakákoli reklama v televizi, tak tam byla krásná dokonalá modelka. Teď už je to úplně jinak, protože muži se osvědčili jako velmi dobrá kupní síla, a proto dnes už téměř neexistuje reklama, kde by nebyl mužský herec," vysvětloval Janků.

A o jaké pány je největší zájem? Nahnuté to prý mají ti s výrazným a velkým tetováním. "V rámci České republiky to až tak velká nevýhoda není, pokud to není krk anebo viditelně na rukou, i když stylisté s tím mají víc práce. Jinak je to ale ve světě, zejména v Asii, kde berou tetování jako něco špinavého. Mimochodem, co je v současné době nejžádanější a co nejvíc hledáme, tak to jsou míšenci, kteří mají jednoho rodiče evropského a druhého asijského typu," prozradil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám