Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na openingu obchodu s obuví jsme se potkali i s ředitelkou soutěže krásy Taťánou Makarenko (34) a jejími krásnými svěřenkyněmi, minulou vítězkou Denisou Spergerovou (23) a aktuální Miss Czech Republic Supranational Angelinou Kostyshynovou, která už za pár dní odjede Česko reprezentovat na světovou soutěž do Polska.

Boty, a zvláště pak ty s vysokými podpatky, byly i námětem našeho rozhovoru. Bez střevíčků nedají krásky ani ránu, Táňa svoje krásky přinutila, aby je nosily v podstatě všude. "Podpatky jsou o ženskosti a jsou i otázkou etikety. Je spousta příležitostí, kde by bylo neadekvátní podpatky nemít," míní Táňa.

Denisa, která zvítězila ještě před maturitou, si na ně musela teprve zvykat. "Ale čím je člověk nosí častěji, tím lepší to je," nestěžuje si Spergerová. "A já už jsem taky naprosto zvyklá," přitakávala Kostyshynová. Zvláště na světových soutěžích je to ale náročné, přiznává i Makarenko, která má pro dívky tip, jak se vyrovnat s bolavýma nohama.

"Doporučuji vzít si sebou nějaký chladivý sprej, ponořit nohy do ledové vody anebo si je dát aspoň večer nahoru. Pokud máte šestnáct nebo osmnáct hodin denně podpatky, tak už nejsou žádné boty pohodlné," míní Táňa.

Reklama

Další články

Načítám