Hlavní obsah
Článek

Modelka Denisa Spergerová (23) odletěla na mezinárodní soutěž Miss Grand International. Velké klání se koná v Thajsku, které se v době pandemie takřka uzavřelo.

„Je pravda, že Thajsko je riziková země a je tam potřeba mít 72 hodin starý test na covid. Pak budu muset být čtrnáct dní v karanténě sama na pokoji,“ popisuje.

V hotelové karanténě by se ale modelka nudit neměla. „Čeká nás docela náročný program. Budeme dělat livestreamy, budeme dělat rozhovory. Po zbytek času se budu snažit komunikovat s fanoušky. Budu se snažit vymýšlet věci, aby to lidi bavilo,“ říká.

Program, který účastnicím ukáže některé z krás Thajska, bude dvoudenní.

Teprve před měsícem se Spergerová dozvěděla, že na soutěž poletí místo Barbory Aglerové, která má zdravotní problémy. „Museli jsme stihnout spoustu příprav. Musíme ušít finálové šaty na míru od švadleny. Všechno to ale zvládáme,“ dodala Denisa ještě před odletem.

Je třeba uvézt na pravou míru, že Thajsko ve skutečnosti není riziková země, jak uvedla modelka. Země v jihovýchodní Asii je podle mezinárodního práva a klasifikace WHO jednou ze šesti zemí na světě, která je považována za zelenou zónu a je relativně čistá vůči nemoci covid-19. Je pravdou, že každý kdo má zájem do země přicestovat se musí prokázat negativním testem a je povinný podstoupit přísnou karanténu, která trvá 16 dní, jelikož se nepočítá den příjezdu a den odjezdu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám