Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezi českými celebritami vypuklo před Vánoci šílenství v podobě nákupů luxusních šperků, aut či kabelek. Česká Miss World 2011 Denisa Domanská (32) byla ale jiná. Nepobíhala po Pařížské ulici, ale rozhodla se svého přítele obšťastnit stylově po italsku.

Kromě klasických obyčejů, jako je rozkrajování jablka a zapalování svíček ve skořápkách ořechů, dodržují u Domanských také vlastní tradice. Vánoce neprožívají nijak stresově, ale v poklidu, v kruhu rodinném. Ráno na Štědrý den vyrazí Denisa společně s tatínkem a bratrem pro jmelí, vánoční stromeček a kapra. „Je to mnohem zajímavější, když se musíme brodit po kolena ve sněhu, u nás v Koryčanech je ho vždycky dostatek,“ směje se Denisa, která letos přidala ke stávajícím obyčejům další zvyk, jímž překvapila rodinu i přítele.

Jelikož jsou všichni velcí jedlíci a milovníci Itálie, poprosila o pomoc šéfkuchaře vyhlášené holešovické trattorie Roberta Strazzulla a rozhodla se nakouknout pod pokličku italské kuchyně pod jeho michelinským dohledem.

„Vánoční italskou specialitu panettone jsem ještě nikdy nedělala a musím říct, že mě to s Robertem bavilo. To jsem ani netušila, jak dobrá kuchařka jsem. A můžu slíbit, že od teď ji budu na Vánoce vždy připravovat. Navíc jsem ochutnala i spoustu dalšího jídla a byl to opravdu skvostný gurmánský zážitek,“ pochvalovala si Denisa.

Jako každý rok, i letos studentka lékařské fakulty vyrazí na lyžovačku. Při výběru střediska tentokrát vyhrály italské Dolomity. Itálii má modelka celkově v oblibě. „Jako modelka jsem v Milánu strávila několik měsíců a často na to vzpomínám. Mám moc ráda Kalábrii nebo Sardinii. Itálie je jedinečná svojí rozmanitou kuchyní, doslova miluju polévky, pizzu, piadine, ryby, rizotto a mořské plody, prostě vše, co je italské, je dobré,“ prozradila s chutí modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám