Hlavní obsah
Článek

V poslední době jako by se roztrhl pytel s mladými umělci, kteří se na sociálních sítích houfně svěřují s psychickými problémy.

Jednou z prvních zpěvaček mladé generace, která se nestyděla přiznat psychické potíže, byla Debbi Kahl (30). Poté, co zjistila, že trpí panickou atakou, ze svého života zcela vyřadila alkohol a celkově se zklidnila. Změna životního stylu jí velmi pomohla.

Stejně tak zpěvačka Celeste Buckingham (28) mohla se svou rozjetou kariérou v Evropě i v Americe na okolí působit jako člověk, kterému nic nechybí. Ve skutečnosti prožívala muka. „Dlouho bojuji s tím, jak vypadám,“ posteskla si na sociálních sítích slovenská zpěvačka, která prý trpí nemocí zvanou dysmorfofobie. Toto onemocnění spočívá v tom, že je jedinec přesvědčený o vlastní ošklivosti a nedokonalosti.

Panické ataky a úzkosti trápí také zpěváka Michaela Foreta (37). „Od února tohoto roku se se mnou skamarádili malincí démoni v podobně panických ataků a úzkostí. Svoje ‚přátelství‘ zatím ale držíme na uzdě. Všecko zlý je taky pro něco dobrý. I díky tomu jsem přišel na to, že láska je jediná věc na světě, která má právo krmit moji duši, a hlavně, že svůj život musím žít Teď a ne Až,“ uvedl Michael, kterému velmi pomáhá rodina.

Asi nejdelší tvůrčí pauzu si naordinoval Mikolas Josef, (28) kterého trápí potíže od roku 2016. „Mám klinickou úzkost, která vyvrcholila na začátku letošního roku do stavu, kdy už jsem nemohl normálně fungovat,“ přiznal hudebník, u kterého se duševní problémy projevovaly fyzicky tak, že připomínaly infarkt.

Mikolasův kolega Vojta Drahokoupil (28) nedávno přiznal, že trpí podobnou diagnózou, kterou označil za chronickou úzkost. Ta je u něj spojená s hypochondrií. „Nemohl jsem vyjít ze svého bytu kvůli panickým záchvatům úzkosti, které nabíraly každým dnem na síle. Po spoustě dnů a odborné pomoci si pamatuji nádherný okamžik, kdy jsem jel po třech měsících metrem a byl jsem šťastný, že jsem tu cestu zvládnul, že jsem konečně neměl ten šílený pocit, že zemřu," odkryl Vojta svou třináctou komnatu.

Svou otevřeností na sociálních sítích mohou mladí umělci dodat sebevědomí svým fanouškům a ukázat, že pokud je trápí obdobné potíže, není hanba vyhledat odbornou pomoc.

Reklama

Další články

Načítám