Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Byla to zpráva jak z čistého nebe: Třiadvacetiletý herec z Ordinace Daniel Krejčík randí s předsedou Zelených Matějem Stropnickým! Ten to potvrdil; celá situace ale působila tak, že byl ke coming outu dotlačen svou láskou. Co na to Daniel říká a jak mu s o jedenáct let starším zkušeným politikem je?

„Žádnému novináři jsem rozhovor o našem vztahu neposkytnul. Byli jsme s Petrou Horváthovou na jedné akci k chystané divadelní premiéře a po konci jsme si zalezli do soukromí, kde jsme si povídali o našich životech. Asi tam ale moc soukromí nebylo, když to, co pak vyšlo v médiích, byl přepis informací, které jsme si říkali s kamarádkou u vína na gauči,“ odmítá mladý talentovaný herec informaci, že by svého partnera veřejně schválně a vědomě „propálil“.

„S Matějem jsme si od začátku říkali, že chceme mít plnohodnotný partnerský vztah a že když se někdo zeptá, nebudeme to tajit. Ale takovým způsobem to asi vejít ve známost nemělo,“ zlobí se Daniel, který byl loni za své herectví nominován na cenu Thálie.

„Máme podobný smysl pro humor, a tak jsme se tomu po počátečním překvapení z toho, že to přišlo tak strašně brzo, zazubili. Dnes už si z toho děláme legraci. Asi bychom s tím počkali, ale co se dá dělat,“ krčí rameny Krejčík.

Když jsme se ho zeptali, jak jeho také mediálně známého přítele přijali doma, zdůraznil, že svůj hezký vztah nějak dál veřejně propírat nechce, radši že prý ho bude žít.

„Maminka ho viděla, Matějovi chutnal guláš, takže všechno dopadlo v pohodě. To je vše, co k tomu řeknu,“ uvedl.

„Pro Matěje je to celé velký krok. Dosud tu není žádný politik, který by přiznal homosexuální vztah. A co se týká mladých herců, kluků mé generace, asi také není moc lidí, kteří by byli veřejně vyoutovaní. Oba uvidíme, jaký to bude mít vliv na naši práci, ale jsme rádi, že jsme spolu, a to je hlavní,“ dodal převážně divadelní herec.

Reklama

Další články

Načítám