Hlavní obsah
Článek

Ten to ale vymňoukl! Když se Josef Rychtář (65) patrně snažil vyhnout exekuční dražbě svého podílu na domě, který spoluvlastnil s bývalou manželkou Darinou Novou, rozhodl se na sebe podat insolvenci s tím, že si vydělá sotva deset tisíc měsíčně čistého. Jenže soud, který o tom rozhodoval, se mu prakticky vysmál a jeho pro průměrného Čecha mimořádné příjmy za loňský rok mu symbolicky omlátil o hlavu.

„Navrhovatel ve svém návrhu konstatoval, že do jím tvrzené situace úpadku se dostal po rozvodu se svou první ženou, z důvodů soudních sporů, které vedl s ní a její právní zástupkyní a v důsledku těchto skutečností se dostal do situace, že není schopen řádně hradit splatné peněžité závazky,“ stojí ve veřejně přístupném usnesení pražského Krajského soudu, kterému se nelíbilo, že Rychtář v čestném prohlášení tvrdil, že žádné pohledávky nemá, vynechal některé podstatné položky svého majetku a vůbec nedokázal podat návrh tak, aby se jím někdo mohl seriózně zabývat.

Rychtář si ve svém podání postěžoval, že měsíčně vydělá deset tisíc čistého, ale má dluhy ve výši 345 tisíc korun (tvrdí, že 150 tisíc dluží exekutorovi za pokuty, 80 tisíc splátkové kanceláři, 115 tisíc na zdravotním pojištění).

Jenže na soudě nepracují propadlíci z matematiky, takže si lehce spočítali, že když předložil daňové přiznání za loňský rok na částku 669 tisíc korun, dluh mohl splatit i s nohou za krkem.

Zvlášť ve chvíli, když měl slušnou cenu i jeho majetek, miniaturní podíl na domě, který do úterní dražby vlastnil s exmanželkou.

Zkrátka a dobře: pokud se nestane zázrak a vdovce po Ivetě Bartošové nezachrání motýl Emanuel nebo bába Tutovka, do úpadku se nedostane a i z domu, který už mu nyní ani z části nepatří, se bude muset rychle vystěhovat!

Reklama

Další články

Načítám