Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jestliže se o Valérii Zawadské říká, že je královnou českého dabingu, pomyslný titul princezny v tomto oboru by právem mohla nosit Rozita Erbanová (27). Za sebou má tisíce rolí a třeba nešikovnou, ale pro všechno nadchnutou puberťačku Sue v Průměrňákových nadabovala tak fantasticky, že je lepší než originál, čímž se přiblížila umem Františku Filipovskému nebo Alexeji Pyškovi (dabuje Bruce Willise). Jenže teď se rozhodla herectví úplně přestat věnovat a její fandové to nemohou vydýchat!

V herecké branži se pohybovala už od dětství, hrála v řadě pohádek, diváci si ji mohou pamatovat i z pořadu Eldorádo, v němž působila tři roky. Zahrála si také Aničku v Hotelu Herbich, Ivanku Maděrovou ve Zdivočelé zemi, hodně se pohybovala také na divadle.

Její hlavní doménou byl ale dabing. Má za sebou od svých osmi let přes pět tisíc rolí, namátkou připomeňme Grace Sheffieldovou v Chůvě k pohledání, Beccu Moody v Californication či Lilly v Hannah Montana, z filmů připomeňme sestry Parvati a Padmu Patilovy v sérii Harry Potter. Takhle bychom ale mohli pokračovat celé hodiny!

Jenže Rozita nyní dala herectví i dabingu košem. V osmé sérii Průměrňákových ji nahradila Ivanka Korolová, která má evidentně štěstí (či smůlu?) na velké výzvy v podobě náhrazování kolegyň, tady se však ukazuje, že Rozita je jen jedna.

„Požádala jsem o přeobsazení nejen této role. Z pracovních důvodů jsem před několika měsíci ukončila veškerou dabingovou činnost. A s největší pravděpodobností už se k ní nevrátím. Devatenáct let téhle práce pro mě bylo strhujících a naplňujících, teď ale jde můj pracovní život trošku jiným směrem,“ řekla Super.cz Erbanová.

Jaká práce ji nyní živí, to si nechala pro sebe. Herectví se ale opravdu nijak netýká.

„Moje cesta vede v současné době opravdu jinudy. Cítím, že potřebuji být svobodná a smět říkat, co cítím. To teď plně prožívám,“ dodala.

Její obdivovatelé se nyní už mohou jen modlit, aby své rozhodnutí jednou zase přeci jen přehodnotila a dělala jim dál radost!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám