Hlavní obsah
Článek

Osud si s ní nepěkně pohrál. Bojovala s rakovinou a osud jí nedopřál stát se matkou, přestože po tom zoufale toužila. Víte, o koho jde?

Řeč je o sympatické české zpěvačce Haně Křížkové (66). Té bude v srpnu už šedesát a diváci ji znají nejen jako skvělou zpěvačku, ale také jako umělkyni, které snad nikdy nezmizí úsměv ze rtů.

Za vše může právě nemoc, s níž se musela poprat. Poznala totiž, že život bývá složitý a je zbytečné se trápit kvůli maličkostem.

Lékaři jí diagnostikovali rakovinu děložního čípku. Chorobu překonala, ale s následky: doktoři jí bohužel museli sdělit, že nebude mít nikdy děti. A to přesto, že jen málokdo si je přál tolik jako ona.

Hanku si diváci z hudební branže pamatují především díky muzikálům, do kterých naskočila před dvanácti lety. Již předtím ale řadu let spolupracovala s Karlem Černochem a není snad milovníka jazzu, který by ji neznal. Vystupovala v nejlepších klubech vyznavačů tohoto žánru.

V posledních letech zazářila v muzikálu Mamma Mia!, kde hraje Rosie, věrnou kamarádku hlavní hrdinky Donny. A někteří dokonce tvrdí, že na jevišti nebyla větší pěvecká a herecká hvězda!

Muzikál musela Křížková na konci roku obrečet, jenže nedávno jí oznámili, že jí čeká ještě pár pěkných večerů s ním. V létě se totiž v divadle Hybernia hraje třicet přidaných představení.

„Těším se. Vždy jsem měla nádherný poct z nekončících ovací na konci. Diváci si to vážně užívají,“ svěřila se zpěvačka, která se raduje z každého okamžiku, který jí život dopřeje.

Reklama

Další články

Načítám