Hlavní obsah
Článek

Minulý týden prasklo, že Karel Ondrka, onen mladík, který nedávno perlil v Prostřenu!, byl celou dobu nastrčený Kazmou a chtěl specifickým způsobem upozornit na problematiku Tourettova syndromu. Co nám muž, který nosí brýle s třinácti dioptriemi a vidí o třetinu méně než jiní lidé, prozradil ve druhé části rozhovoru?

První část jsme přinesli koncem týdne, v níž Karel Ondrka, sprosťák z Prostřena!, kam ho nastrčil Kazma, popisoval chování televize, štábu Primy i soutěžících v jejich plné nahotě. Nyní přibližuje informace o svém soukromí, nebo také přiznal, že by nabídku na reklamu rozhodně neodmítl!

Karle, Viktor, který v Prostřenu! nahradil údajně nemocnou manželku Lindu a oba z vysílání vyšli nevalně jako vypočítavá dvojka (Viktor navíc odmítl jíst jídla od michelinského kuchaře coby blafy), nyní vlastně říká, že vše věděl od začátku, nebo že s vámi byl domluvený. Jak to vlastně je?

Samozřejmě nic z toho, co Viktor říká, není pravda, snaží si jen zachránit zadek. To, co v Prostřenu! předvedli, bylo strašné. Nakonec jsem ani vztek nemusel moc předstírat, spíš jsem čekal na záminku, abych ho mohl pustit ven, a těmi rukavicemi to zabil. Teď se naprosto chabým způsobem snaží vylhat z maléru, do kterého se sám dostal. Naopak neskutečně mile mě překvapil Ámos. Jestli to bude číst, budu moc rád, když se mi ozve.

Co jste si z natáčení odnesl?

Celý projekt byl strašně komplexní. Šlo o reality show na druhou, chtěli jsme rozšířit povědomí o Tourettově syndromu a ukázat, jak na pacienty s tímto onemocněním lidé reagují. Pro mě osobně byla neuvěřitelná zkušenost pracovat s Kazmou. Je skvělý. Vždy jsem si myslel, jaký je to arogantní člověk, ve skutečnosti je to ale neuvěřitelně milý a starostlivý člověk. Byla radost s ním dělat a vidět ho v tvůrčím procesu.

Překvapilo vás opravdu něco?

O reality show nemám iluze. Ale vyzkoušet si, jaké to je, být v kleci jedné z nich, to byla zkušenost jako kráva. Nebo vidět, jak se soutěžící postupně vyvíjejí a projevují v návaznosti na svou taktiku.

Teď máte hodně provařenou tvář. Jsou všichni milí?

Překvapuje mě, jak se lidé chovají, když mě potkají na ulici. Ale tam jsou většinou v pohodě. Kapitola sama o sobě je virtuální komunikace fanoušků. Je to nový svět. Jsem z toho do určité míry nešťastný. Někteří lidé se ke mně totiž chovají jako ke zvířátku, které právě ulovili. Automaticky tykají, jeden si mě dokonce rovnou přidal do rodinných příslušníků na sociální síti, volal mi v půl třetí v noci. A takoví automaticky předpokládají, že jim to zvednete. Ve chvíli, kdy se stanete známou osobou, jste veřejným majetkem. A lidé se k vám tak chovají.

Dostal jste i nabídky na rande?

Jedna přišla velmi seriózně napsaná a vážně míněná. Mám ale přítelkyni, takže v tomto směru jsem spokojený. Pak přišel dotaz, zda by si jeden pár mohl půjčit místnost ve sklepě (šlo o pokoj k provozování sado-maso hrátek – pozn. red.). Na to jsem nereagoval, už byl totiž zlikvidovaný. Bylo mi to ale líto, že jim ho nemohu půjčit, byli velmi korektní.

Hodně se spekuluje, zda ve skutečnosti nebyla lež i vaše lupénka.

Ta je autentická. Už když byly odvysílané původní díly Prostřena!, lidé se v diskusích rozčilovali, že lupénka je určitě namaskovaná. Chtěl bych vidět maskéra, který by to dělal, a jak dlouho by nad tím strávil.

Kdyby se vám někdo ozval s nabídkou natočit reklamu, šel byste do toho?

Pokud by ta možnost byla, asi ano. Klidně bych se propůjčil charitě, projektem s Kazmou jsem se k tomu asi trochu zavázal. Nicméně v současnosti je pro mě finanční stabilita docela důležitá věc, takže bych si asi nějaké peníze vzal. Rozhodně bych se ale rád vyhnul dalším sprosťárnám. Už jsem měl i několik nabídek, třeba abych natočil pozvánku na maturitní ples ve stylu Prostřena!, ale to už dělat nechci. Humorný aspekt toho se vyčerpal, pokud tam vůbec byl, navíc jsem měl tiky, i když jsem je už nemusel dělat.

V čem dalším byste účast v Prostřenu! a u Kazmy ve One Man Show mohl zúročit?

Velmi rád bych se věnoval tomu, co umím. Filmu, novinkám o filmech, recenzím, videorecenzím, různým žebříčkům. Také jsem hračička, zbožňuju mobilní telefony, příslušenství, hračky k mobilům, chytré hodinky. Tam bych se rád uplatnil, navíc se tohle téma u nás nezpracovává moc dobře, alespoň v porovnání se světem. Momentálně na to ale nemám pořádnou techniku ani comp.

Reklama

Další články

Načítám