Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Diváci znají asi o něco víc jeho bratra Karla Rodena, rozhodně ale nelze říci, že by o dva roky mladší Marian Roden žil nějak v jeho stínu. Hraje ostošest, často charakterní role mužů s aristokratickým chováním. Protože je ale takový čahoun, že by mohl skoro ze země přenastavovat ručičky na staroměstském orloji (narostl do dvoumetrové výšky), prý často nedostane práci, po které touží!

Že by mu výška nějak pomáhala v práci, si nemyslí, spíš naopak. „Zatím mi spíš ubližuje. Mám pocit, že někdy kvůli výšce o role přicházím,“ řekl Super.cz Marian na obnovené premiéře filmového ztvárnění básnické sbírky Kytice Karla Jaromíra Erbena, kde v Polednici hrál před šestnácti lety otce (jeho bratr Karel zase umrlce ve Svatební košili).

„Moc natáčecích dní jsem neměl. Ale čas, který jsem tam trávil, byl úžasný. Bylo to v létě, kolem byla pole, obilí, něco nádherného. A byli tam výborní kolegové. I masky byly dokonalé. Bolek ztvárnil perfektně Polednici, skvělou práci odvedli maskéři i kostyméři,“ myslí si Roden.

„Tento film nikdy nezapadne. Díky Erbenovi, díky režiséru F. A. Brabcovi a producentce Deaně Jakubiskové. Bude tu navždycky. Oni si vlastně postavili pomník. Když někdo zfilmuje poezii a nenaruší její kouzlo, což se v tomhle případě podařilo, je to nádherné. Je to šestnáct let a jako by to bylo včera. Žádné změny tam nejsou potřeba a je možné, že to tu bude i za tisíc let,“ věří herec, který v soukromí rád chodí na hony a chová také lovecké psy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám