Hlavní obsah
Článek

Tak takhle Karla Gotta (†80) asi nikdo nezná! Nejslavnější český umělec se celý svůj život vyhýbal žalobám a podobným věcem, ale teď se vše mění jako mávnutím kouzelného proutku. Chystá se soudně pustit do bývalého kamaráda, který ho naštval.

Novinář Jiří Krušina před pár týdny vydal knihu Na cestách se slavíkem, v níž mapuje hlavně prostřednictvím fotografií putování s Mistrem nejenom po zahraničí, ale i po Česku.

„Uvědomil jsem si, že mě v životě potkalo neskutečné štěstí zhmotněné do důvěry slavíka, který si za svá záda jen tak nikoho nepouští,“ popisuje na přebalu knihy autor situaci, kdy mohl být na pódiu při koncertu na Rock for People.

Knihu vydal k 77. narozeninám Karla Gotta a jsou v ní desítky dosud nepublikovaných zážitků a snímků z cest s Gottem.

Jenže Krušina už důvěru zpěváka evidentně definitivně ztratil.

„Kniha jako celek byla vydána bez předchozího souhlasu pana Gotta, i bez jeho následné autorizace. Proto se pan Gott obrátil na právníka Petra Ostrouchova, který vydání knihy začal řešit po právní stránce,“ uvedla překvapivě mluvčí Gottovy rodiny Aneta Stolzová.

„Zveřejněním těchto fotografií a příběhů v knize došlo k nedovolenému zásahu do práva na podobu a práva na soukromí pana Karla Gotta,“ cituje názor advokáta.

Mistr se od publikace distancuje a říká, že s jejím křtem, který má proběhnout v úterý 27. září za přítomnosti Bohuše Matuše, s prodejem ani s jakýmkoli jiným šířením knihy nesouhlasí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám