Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdo se nezajímá o country, lidovky a podobné písničky, ten asi jeho jméno znát nemůže. Jenže tenhle pro někoho nenápadný a tuctový chlapík je za vodou víc než deset mediálně známějších zpěváků dohromady! Syn kdysi populárního Jiřího Zmožka, který proslul v devadesátých letech sériemi lidovek ze svateb, vydělává především díky přízni starších lidí.

Marcel Zmožek (51) je hvězdou jedné hudební televize pro „starší a pokročilé“ a jde vlastně o jakéhosi nástupce Evy a Vaška. Alespoň co do počtu vystoupení a velikostí honorářů.

„Mám štěstí v tom, že moje písničky hodně hrají rádia a začala s tím už dřív, než jsem se začal pravidelně objevovat v televizi. Když jsem začínal vystupovat, chodilo na mě pár lidí, teď si Panenku z kouta nebo Láska je největší dar se mnou zpívají plné sály lidí. Píšu si vlastní písničky, lidé mají rádi, když jsou upřímné. Sám mám v oblibě lidovky, jsem odkojený Moravou,“ řekl Super.cz Zmožek.

A i když se o svých příjmech vůbec nechtěl bavit, podle našich informací jen za hraní songů v rádiích dostává přes milión ročně, za vystoupení měsíčně může získat bez mrknutí oka klidně i čtvrt miliónu. Jak sám ale říká, zpívá z lásky k hudbě a lidem, ne pro peníze.

„Teď jsou asi nejpopulárnější písní Čechoslováci, což je asi první protestsong ve formě dechovky. Dokonce ji musela na popud diváka řešit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání,“ dodal se smíchem Marcel.

Zajímavé je, že už jeho otec Jiří Zmožek vydělával za socialismu milión korun ročně. Přispělo k tomu hlavně složení písničky Zvonky štěstí. Písnička byla obrovsky populární v Německu, a to se odráželo i na výdělcích autora. Ten pak získal jmění i po revoluci prodejem cédéček, později ale o vše přišel.

Související témata:
Šlágr

Reklama

Další články

Načítám