Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Česká Amanda Lear, žena s hlasem muže, má za sebou krušný život. Nevyšla jí dvě manželství, doktoři jí totálně zhuntovali tělo, tři ratolesti v pubertě dělaly úplné šílenosti a její první milý ji chtěl ze žárlivosti zastřelit. Víte, o koho jde? Ve fotogalerii najdete rozsáhlou nápovědu.

Holčičkou na snímku je Marie Pojkarová (68), která se před třemi lety prosadila díky ulítlému videoklipu k dětské písni Pejskové se koušou. Ta má za sebou dost krušný život. V sedmnácti při stopování jen tak tak utekla v Bulharsku násilníkům, její kamarádka ale ne a od té doby ji už nikdo neviděl. O rok později se Marie seznámila s klukem, byla to její první láska. A málem i osudná.

Z přítele Zdeňka se vyklubal žárlivý psychopat. Bil ji a během jedné hádky ji dokonce střelil vzduchovkou do hlavy! „Svalila jsem se do bílých peřin a zůstala tam ležet v krvi. Zdeněk, když viděl, co udělal, tak se lekl a utekl!“ prozradila zpěvačka, jež posléze skončila na pohotovosti. Tam zjistili, že se diabolka zastavila o spánkovou kost a úplně se rozplácla. „Kdyby se Zdeněk trefil o malinko níž, diabolka by pronikla do mozku a byla bych mrtvá,“ dodala na vysvětlenou Marie. Zdeněk se doma otrávil plynem. A Marie se následků – úporných bolestí hlavy – zbavila odstraněním diabolky až o mnoho let později.

Zdaleka nejhorší však bylo třetí drama. V roce 1992 Pojkarová podstoupila tehdy zcela novou formu lékařského zákroku k rychlému odstranění žlučníkových kamenů. Marie ji málem nepřežila. „Poškodili mi sternum čili prsní kůstku, také slinivku, dále mi způsobili pupeční kýlu a popálili tlusté střevo. Od hlavní sálové sestry jsem se pak dozvěděla, že se mi zastavilo srdce a museli mě nahazovat. Prý mysleli, že se už neproberu. Přitom jsem slyšela, o čem si povídají,“ vzpomíná zpěvačka, která si místo jednoho týdne poležela v nemocnici čtvrt roku a ještě k tomu na kapačkách...

Štěstí Marii Pojkarové dvakrát nepřeje ani v soukromém životě. Obě její manželství totiž skončila rozvodem. Svoje si užila i se svými třemi ratolestmi – nejstarší dcera Květoslava utekla v šestnácti letech z domu, syn Vilém často chodil domů zmlácený, okradený a navíc pod vlivem alkoholu, nejmladší Petra byla na matku velmi drzá a arogantní. Dnes si se všemi dětmi už rozumí.

Internetová hvězda se narodila v Bratislavě. Jelikož se její maminka živila jako šéfová restaurací, stěhovali se z jedné hospody do druhé. Od osmnácti let Pojkarová žije v Praze, kde se nejdříve živila jako servírka, po čase ale dala přednost muzice.

Marie je živým důkazem toho, že prosadit se člověk může i v pozdějším věku. Pro český šoubyznys ji před lety objevil hudebník Karel Vágner a vydal jí sólové cédéčko s názvem Něco o lásce. Následující dvě alba – Zlomené city a Cesta snů – si již vydala sama. Čtvrté CD s podezřele optimistickým názvem Láska je nádherná pokřtí Marie již za několik týdnů. Na internetu lze zhlédnout 22 jejích videoklipů. Šestnáct z nich natočila s režisérem Markem Dobešem (film Kajínek). Jejím krédem je pobavit a potěšit lidi. Na světě je prý tolik smutku, že víc už ho nikdo nepotřebuje…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám