Hlavní obsah
Článek

Ve funkci ředitele Divadla na Vinohradech je herec a neúspěšný kandidát do Senátu Tomáš Töpfer teprve měsíc a půl, už se mu ale povedlo veřejně urazit nespokojeného diváka! Muž, jenž se snaží pozvednout divadelní svatostánek na pražském náměstí Míru, ve kterém působí například Dagmar Havlová, Zlata Adamovská či Daniela Kolářová, mu totiž ošklivě na oficiálních stránkách vynadal do blbců.

„Musím se smát, jak se zoufale snažíte působit dojmem dobrotivého pana ředitele, který je všemi milován. Ale reálně je všechno jinak. Prosím vás o jedno, nedělejte z nás blbce a uvědomte si, že mezi diváky nejsou jenom blbci, co vám vaši ptačí manipulaci a PR spolknou,“ napsal do trochu samožerské rubriky Pište řediteli nespokojený divák, který Töpferovi vyčítá, že v plánu divadla jsou především komerční komedie a nesnaží se, tak jako minulé vedení, o umělecké pozvednutí divadla. Navíc kritizoval, že nový „říďa“ zveřejňuje jen pochvalné reakce. Je pravda, že těch kritických je v odpovědně jako šafránu.

„Nevím, co je kasově podbízivé na Maxu Frischovi, Ostrovském, Stopardovi, Ibsenovi a již výše jmenovaném velkém Alžbětínci. To jsou autoři her naší první sezóny. Asi máme oba trochu jiné představy o podbízivosti,“ začal ještě docela nevinně ředitel. Pak si ale člověk, kterého platí lidé ze svých daní, dovolil přidat poznámku, která by asi ve většině soukromých firem pro takto chovajícího se řídícího pracovníka znamenala okamžitý vyhazov.

„Blbce z Vás rozhodně nedělám. Myslím, že si vystačíte sám,“ uvedl na adresu diváka.

Töpfer zatím ale sklízí také pochvalu za nové internetové stránky a hlavně za zavedení skutečného on-line předprodeje. Minulé vedení totiž pouštělo na internet vstupenky jen v řádu několika kusů. Nově zavedené opatření si lidé pochvalují. Stejně jako to, že se hvězda seriálu Četnické humoresky snaží navázat spolupráci s herci, s nimiž ji předchozí šéf ukončil. Po vleklých depresích s navrátem souhlasila třeba i Jana Hlaváčová.

Reklama

Další články

Načítám