Hlavní obsah
Článek

Až rok a půl může podle staronového dvorního hudebního skladatele Ivety Bartošové (†48) Pavla Vaculíka trvat, než se pěnice naučí znovu zpívat na té nejvyšší úrovni. „To nelze odhadnout. Minimálně několik měsíců, možná i rok. Rok a půl necvičit si žijící a aktivně pracující interpret nemůže dovolit,“ ví dobře, že comeback Ivety se nemusí vůbec vydařit. A třeba takový Petr Šiška sází proti zpěvačce sto tisíc. „Sázím na to, že ten koncert v Lucerně nebude!“ Podívejte se na video, v kterém se krátce po startu natáčení reality show Bartošová učila znovu pět.

Právě kvůli tomu Vaculík sám netuší, zda bude 23. prosince, kdy má být koncert, Iveta v takové pohodě, aby mohla předstoupit před diváky a zazpívat naživo. „Je to krkolomný. Je to o chlup, jestli už není po chlupu. Já to té Ivetě přeju. To se musí povést, jinak se nám budou všichni chechtat. A pak se dám definitivně do důchodu,“ plánuje Vaculík. Ten skládá Ivetě novou píseň, která by právě na koncertě měla poprvé zaznít.

Spolupracovníky Bartošové podle ve středu večer vysílaného dílu pořadu Iveta, který připravuje televize Pětka, pomáhal shánět známý hudební publicista Honza Dědek. A bylo to asi podobné, jako hledat pro masového vraha dětí advokáta. „Většina lidí, které jsme oslovili, Ivetě nevěřila. Jsem rád, že se podařilo ke spolupráci přemluvit Pavla Vaculíka a Vladimíra Kočandrleho. S nimi by to mohl být comeback tisíciletí,“ doufá Dědek.

Právě Kočandrlemu, jenž přitom Bartošovou zradil, když před dvěma lety vydal ve zvukové podobě pro Ivetu nelichotivé paměti její exhospodyně Zlaty Goldy Dvořákové, se už její comeback jednou povedl. Desky Ve jménu lásky se prodalo sto tisíc, přitom předchozího alba si koupili fanoušci Bartošové jen pět tisícovek. „Já tomu paradoxně věřím, že se Iveta může zvednout. Při minulém comebacku jsem tomu nevěřil a povedlo se to, dnes už jsem poučen a věřím,“ dí Kočandrle. Takový Ondřej Soukup by si prý ale na úspěch zpěvačky nevsadil. „Myslím si, že v její duši je zmatek,“ přemítá hudebník.

Vizáží se ale Iveta proměnila dokonale. Při zářijovém vystoupení v pořadu Česká hvězda vypadala jako strašák (vše pak hodila na televizi Barrandov, i když v televizi bude odvysílán důkaz, že nemluví pravdu), teď je z ní opět pohledně vyhlížející dáma.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám