Hlavní obsah
Článek

Starý jezevec Miloš Zeman, který je známý tím, že na své chalupě na Vysočině žije bez manželky Ivany, zažívá v Praze nejen povinnosti kvůli prezidentské kandidatuře, ale i malé radosti. Při křtu knížky Na ostří pera žurnalisty Milana Syručka se tak mohl tisknout k pohledné hostesce výrobce čajů. A jeho blažený úsměv hovoří za vše.

V dohledu nebyla jeho manželka Ivana, kterou mimochodem, zcela jistě nikoliv protekčně, zaměstnává Zemanův sympatizant a dosluhující prezident Václav Klaus. Proto si bývalý předseda parlamentu či vlády mohl laškování s pohlednou brunetkou dovolit.

„Dvacet let piji každé ráno černý čaj hraběte Charlese Graye. Jenom bych uvítal ještě vyšší obsah bergamotové silice,“ ukázal s úsměvem svůj přehled Zeman.

Jinak ale došlo i na vážné věci. Při tiskovce ke knize přecházel zájemce o Pražský hrad plynule z češtiny do francouzštiny, ruštiny či angličtiny s tím, že je to pro něj přirozené. Na kosmopolitní akci byli totiž hosté z různých koutů světa. Nechyběli velvyslanci, majitel francouzského vinařství Dominiqe Label, jehož vínem se křtilo, nebo Vladimír Železný, který zase vlastní vinařství na Moravě. „Věřím, že pokud se, pane Zemane, stanete prezidentem, na Hradě se bude pít víno z Moravy,“ vtipkoval bývalý boss Novy. S dalšími hosty si pak v restauraci Mount Steak mohl pochutnat na guláši z antilopy, řízečcích ze zebry nebo specialitách z mořských ryb.

Reklama

Další články

Načítám