Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Byl to přešlap, který diváci Jitce Schneiderové (51) a celému štábu neodpustí! Nový seriál České televize Ententýky, jenž veřejnoprávní stanice začala vysílat v září, dostal stopku. Stejně jako diváky nevyhledávaný konkurenční Obchoďák s Terezou Kostkovou v hlavní roli, ani tahle série se nedočká natáčení druhé řady a po odvysílání dílů řady první je s ní ámen. Možná až jedno z nejhorších televizních děl historie tak míří pomalu do archívu.

Měl to být svěží průvan do zábavné seriálové tvorby v Česku. Místo toho se Ententýky ukázaly jako laciná kopie kdysi populárních Přešlapů na Primě, od kterých si tvůrci půjčili i hlavní představitelku Schneiderovou nebo Filipa Blažka (50) se Zuzanou Kajnarovou. Někteří lidé si stěžovali, že tak slaboduché dialogy už dlouho neslyšeli a že vidět v každém druhém záběru trička žen potřísněná mateřským mlékem také není nic, co by pravidelně vyžadovali.

Možná i proto seriál o mateřství diváky poslední dobou zaujal tak málo, že ho dokonce sledovalo méně lidí, než snad posté reprízovaný zahraniční cyklus Věřte, nevěřte na televizi Barrandov, o které snad dosud mnoho lidí ještě ani neví, že vůbec vysílá.

„Na podzim se vyrojilo příliš mnoho nových seriálů,“ zhodnotil neúspěch svého projektu Pavel Anděl, který dostal informaci o konci seriálu poštou. Bývalý moderátor České televize sice hrozí, že projekt nabídne jiným televizím, ale naštěstí to není moc reálné a ve vedení dalších stanic nejspíš nebude žádný sebevrah, který by chtěl podobné dílko vytahovat z hrobu…

Reklama

Další články

Načítám