Hlavní obsah
Článek

Nechce se tomu věřit, ale bohužel tomu vše nasvědčuje. Herecké eso  Jiřina Jirásková (†81) pravděpodobně již nebude moci nikdy vstoupit na prkna, která znamenají svět. Vzhledem k jejímu stále špatnému zdravotnímu stavu, který je zapříčiněn mimo jiné problémy se střevy a nuceným vývodem, bylo proto zrušeno další její představení. „Nejde to,“ hlesla unavená Jiřina Jirásková do telefonu omluvně, jako by se na ni snad někdo kvůli tomu zlobil.

Divadlo Bez zábradlí vydalo informaci, že musí ze zdravotních důvodů 28. října zrušit uvedení hry Sonáta pro lžíci, ve které kromě Jiráskové hraje Dana Syslová a Aleš Cibulka. Na vině je právě dlouhodobá nemoc paní Jiřiny, která kvůli ní nemohla přijít ani na pohřeb Radoslava Brzobohatého.

„Ne, nejde to. Bohužel to nepřipadá v úvahu,“ řekla nám velmi ztěžka herečka, která už několikrát uvedla, že sama moc dobře ví, že jí ubývají síly a už to s ní nebude lepší. Musel by se stát malý zázrak a její zdravotní stav by musel doznat velkých pozitivních změn, aby se mohla znovu podívat na jeviště. Jenže pravdou je bohužel spíš opak.

O Jiráskovou pečují lékaři u ní doma. Pouze při radikálním zhoršení zdraví nastupuje do nemocnice. Podzim života ale odmítá trávit mezi nemocničními zdmi, a tak je ráda za obětavý zdravotnický personál, který se od ní v těchto dnech takřka nehne na krok.

Reklama

Další články

Načítám