Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejpopulárnějších českých hereček současnosti Vilma Cibulková (61) by asi po rozpadu manželství s Miroslavem Etzlerem mohla doma tiše truchlit v koutku, přesto se ale nebojí vyjít mezi lidi. A navíc i vtipkovat o svém údajně zhuntovaném těle. „U nás starších lidí je to těžké. Já například neslyším a nevidím, protože mám vypálené oči z jeviště, navíc každý den dýchám těch svých sedmdesát cigaret,“ postěžovala si na své zdraví Cibulková.

Ta se o víkendu v obchodním centru ve Štěrboholech zúčastnila charitativní módní přehlídky na podporu boření bariér mezi veřejností a vozíčkáři a spolu s Václavem Marhoulem celou akci moderovala. „Paraplegikům, které jsem tu dnes poznala, bych mohla v jistém slova smyslu spíš závidět. Jsou stále v mladém věku a ještě to dokáží rozjet. Osobně to rozjíždím už jen na kole a ještě horko těžko. Už mi nefungují totiž ani klouby,“ řekla s úsměvem obdivovaná herečka. Ta evidentně nebyla ve své kůži, protože v zákulisí postávala u zdi, zatímco některé vstupy odmoderoval sám Marhoul. I tak se ale snažila nedat na sobě nic dát a když už na módní molo vstoupila, rozdávala úsměvy na všechny strany.

„Omlouváme se za zpoždění. Bylo způsobené tím, že Václav musel na WC,“ rozesmála návštěvníky paní Vilma, která na sobě měla opravdu pěkný ohoz od módní návrhářky Martiny Nevařilové. Cibulková později uvedla, že se prý snaží alespoň jednou měsíčně věnovat se charitě. „Ať už jde o vozíčkáře, Českou alzheimerovskou společnost, Bílý kruh bezpečí nebo představení na podporu zanikajícího barokního kostela,“ tvrdí.

Její moderátorský kolega a režisér Václav Marhoul upozorňuje, že tím, co vozíčkáři od ostatních lidí nepotřebují, je lítost. „Podstatné je, jak k nim veřejnost přistupuje. Jestli něco nesnášejí, tak je to falešný soucit. Pokud s nimi jednáte jako s nemocnými nebo jako by měli lepru, je to ta nejhorší urážka, které se můžete dopustit,“ varuje režisér, který je dlouholetým kamarádem spolupořadatelky akce Aleny Jančíkové, předsedkyně Asociace paraplegiků (CZEPA). Ta od zástupců obchodního centra, kde se akce konala, dostala šek ve výši 160 tisíc korun na podporu činnosti asociace.

Reklama

Další články

Načítám