Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvojroli Ludvíka, francouzského Krále Slunce, a jeho dvojčete Filipa, kterého bratr zavřel do vězení a nechal mu na obličej nasadit masku, aby ho nikdo nepoznal, v novém muzikálu Michala Davida (63) Muž se železnou maskou ztvárnil na premiéře David Gránský (32). A zkonstatovali jsme, že poloha arogantního fracka, jímž král je, mu parádně sedla.

"Je to role, ve které se dá krásně vyhrát. Filip je to hodné dvojče, ale v Ludvíkovi to jde úžasně, zvlášť když jsou tam k tomu ještě i ty úžasné kostýmy. Najednou to v sobě prostě máte. Hrozně mě ta role arogantního fracka baví," připustil David. Smířil se i s parukou, kterou musí nosit, i když původně trochu záviděl své alternaci Janu Kopečnému, že má vlastní vlasy. "Nakonec to není tak strašné, jak jsem se bál, a zůstanu u svých krátkých vlasů. Paruku mám z pravých vlasů a je kvalitní, takže to vypadá dobře," řekl nám.

Poprvé se David na jevišti i svléká, divákům se ukáže jen v ručníku. Takže nás pochopitelně zajímalo, co bychom viděli, kdyby mu ručník spadl. "Budu doufat, že se nic takového nikdy nepřihodí. Ale přiznám, že je to scéna, ze které jsem trošku nervózní, protože pro mě není rutina chodit každý den před plným divadlem do půl těla," svěřil.

Podle původního plánu se měli pánové, kteří tuto roli ztvárňují, svlékat ještě víc. "Producent Oldřich Lichtenberg chtěl, aby divák opravdu něco viděl. Chtěl, aby nám byl vidět zadek. A to jsme nějak nedali. Že je snad jasné, že jsme nazí, když lezeme z vany," vzbouřili se spolu s Honzou a Vojtou Drahokoupilem, jenž je třetím, kdo roli nastudoval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám