Hlavní obsah
Článek

Každoročně se do kalendáře pro svoji nadaci Archa Chantal nechává nafotit i její zakladatelka herečka Chantal Poullain. Letos se umělci, kterým patří obrovský dík za jejich čas a energii, představí v rolích světových popových hvězd. A na Chantal vyšel David Bowie (†69).

Právě poslední den focení byl ve znamení listu do kalendáře s proměnou Chantal, který byl zároveň velmi náročný pro fotografa Petra Kurečku. "Chantal jako David Bowie byla pro mě jasná volba, neboť mají oba ostré rysy. A co je též důležité, David Bowie byl vždy tak trochu jiný už tím, jak myslel a vystupoval. Chantal je pro mě tady v Čechách podobným symbolem. Oba jsou pro mě výjimečné osobnosti," míní fotograf.

Kalendář Proměny, který bude pokřtěn již v úterý, byl realizován letos už podeváté. Celý výtěžek z kalendáře pomůže projektům, které nadace každoročně realizuje v českých nemocnicích.

Prostředky, které nadace získá z prodeje kalendáře a z charitativní dražby originálů fotografií se promění v zrekonstruovaná dětská oddělení v českých zdravotnických zařízeních. Kalendář pomáhá financovat náročné úpravy, které zlepšují prostředí pro malé pacienty po celé republice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám