Hlavní obsah
Článek

Zpěvák David Bowie (†69) bude rozprášen na ostrově Bali. Vyplývá to jako jeho poslední přání ze závěti, v níž veškerý svůj majetek odkázal manželce Iman a dětem. Poslední choť zdědí přesně polovinu z jeho dědictví dosahujícího hodnoty sta miliónů dolarů. Zatímco druhá polovina bude rozdělena mezi patnáctiletou Alexandrii a čtyřiačtyřicetiletého Duncana.

David Robert Jones, jak zní Bowieho občanské jméno, sepsal dvacetistránkovou závěť v srpnu 2004.

Šedesátiletá modelka Iman dostane během následujícího roku ve čtyřech splátkách padesát miliónů dolarů. S Davidem přitom žila v manželství třiadvacet let. Jejich patnáctiletá dcera Alexandria dostane pětadvacet miliónů dolarů, až jí bude pětadvacet. Čtyřiačtyřicetiletý americký filmař Duncan Jones dostane pětadvacet miliónů dolarů ihned.

Bowie odkázal jeden milión dolarů Marion Skene, která se jako chůva starala o Duncana. A dva miliony své osobní asistentce Corinne Coco Schwab.

„Nařizuji, aby vykonavatelé mé pozůstalosti nechali mé ostatky odvézt na Bali a nechali je spálit v souladu s buddhistickými rituály z Bali. Pokud to nebude možné, pak nařizuji, aby vykonavatelé mé pozůstalosti spálili mé ostatky a popel pak rozprášili na Bali,“ píše se v závěti podle deníku New York Post.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám