Hlavní obsah
Famous
Článek

Zpěvák David Bowie (†69) si nepřál pohřeb. A tak jeho blízcí tuto prosbu naplnili a britský hudebník byl tři dny po své smrti spálen. Kremace bez obřadu a rozloučení byla výsostným přáním devětašedesátiletého hudebníka, který zemřel v neděli 10. ledna na následky rakoviny jater.

Podle britského deníku The Mirror byl David spálen v USA. Jeho šedesátiletá manželka Iman se musela smířit s tím, že nesmí uspořádat žádné vzpomínkové rozloučení. Hudebník si prý totiž přál, aby se na něj pamatovalo jen kvůli hudbě, jíž za více než čtyřicet let kariéry vytvořil ohromné množství.

„Ve vší úctě a vážnosti nepotřebujete žádné vzpomínání či pohřeb, abyste si pamatovali Davida… máte místo toho jeho hudbu. On si přál zmizet bez zbytečného povyku, bez velkých koncertů, bez fanfár. Tohle je naprosto jeho styl. Jeho poslední album Blackstar bylo jeho největším rozloučením s fanoušky,“ píše deník Mirror, citujíc zdroj blízký zpěvákovi.

Ačkoli si David nepřál žádný povyk a okázalost, o jeho odchodu píšou několik dní všechny světové deníky a informují televize. Řada jeho kolegů mu vzdává hold na svých koncertech, nejnověji třeba Madonna, která jeden z jeho songů zpívala na svém posledním vystoupení v rámci světového turné Rebel Heart.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám