Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ostrované mají asi velmi výstřední vkus. Jako nejlépe oblékaného Brita, jejich krajana, vyhlásili zpěváka Davida Bowieho. Rozhodli o tom čtenáři měsíčníku BBC History Magazine.

Finálovou desítku osobností jim ale předem vybrala odborná porota, a tak je pravděpodobné, že kdyby čtenáři měli volnou ruku, pořadí by dopadlo úplně jinak.

Bowiemu hrálo do karet i to, že je soudobou hvězdou, jejíž módní styl zná každý Brit, ostatní jsou převážně z dob minulých a z řad britské monarchie. Možná i proto Bowie získal téměř polovinu všech hlasů (bezmála 49 procent). Pro zpěváka hlasoval například i návrhář Wayne Hemingway, který jej označil za kreativního génia, který převracel zažité hodnoty, inspiroval a vedl lidstvo vpřed a k změnám.

Na druhou příčku se s 13,6 procenty dostala královna Alžběta I. a třetí pozici získala s necelými deseti procenty vévodkyně z Devonshiru Georgiana Cavendish. Čtvrté místo patří arbitru módy a elegance Georgi Brummellovi. TOP 5 uzavírá královna Alexandra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám