Hlavní obsah
Famous
Článek

Dvanáctiletý Romeo Beckham vykročil ve stopách svých rodičů, kteří světem módy šlapou úspěšně více než deset let. Jako slavný otec David začal fotit reklamy. A hned pro luxusní módní značku. Ve vánoční kampani pro tento oděvní dům se objevuje jako hlavní hvězda. A tak navzdory nízkému věku dostal nebývale vysoký honorář – pětačtyřicet tisíc liber neboli 1,6 miliónu korun.

Romeo strávil focením propagačních materiálů a natáčením reklamy osm hodin. Za každou minutu tak dostal téměř čtyřiadevadesát liber.

Jenže zveřejnění této informace prý už naštvalo některé dospělé modely a modelky, kteří se musejí spokojit s honorářem polovičním.

„Romeo tímto nastavil dost vysokou laťku, na kterou jen tak někdo nedosáhne,“ komentoval honorář malého chlapce herec a model Jamie Campbell Bower, jenž se vystavováním své tváře a těla živí už několik let a má v oboru bohaté zkušenosti.

Modelové dostávají většinou zaplaceno méně než modelky. Tento obor je jedním z mála, kde jsou ženy placeny lépe než muži. Jinak je tomu ve většině branží a pozic bohužel stále naopak.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám