Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Po víkendovém údajném novém útoku na exmanželku Darinu Novou (66), která má logicky strach o život, se Josef Rychtář (65) nechal slyšet, že kdyby chtěl, tak jí otráví jídlo. Jednoho z jeho někdejších přátel z těchto slov ale zamrazilo. „Tuhle myšlenku nosí v hlavě už dlouho,“ tvrdí a přidává, že říčanská mlátička svou bývalou choť podle něj doslova týrá. „Bůhví, jestli se podobně nechoval i k Ivetě,“ přemýšlí. A tvrdě zní i jeho slova na adresu říčanské policie!

„Tenkrát jsem si to nedal do souvislostí, myslel jsem, že to jen tak plácl. Ale evidentně ne! Loni v září se potkal s Darinou v kuchyni, v níž mají společnou ledničku, a ledovým hlasem jí řekl: ‚Dáváš si tam jídlo, já ti ho něčím napíchám a nikdo nebude vědět, jak se ti to stalo. Chcípneš, k***o blbá.‘ Není divu, že už si tam raději nic nedává. On o tom zkrátka přemýšlí už dávno a teď to jen zopakoval! Mám o ni strach, vždyť ji může opravdu ublížit, nebo ji psychicky utýrat. A policie se na to jen dívá!“ zlobí se Standa Lysý, bývalý zvukař Ivety Bartošové, který byl nejdřív s Rychtářem jedna ruka, pak se ale rozkmotřili a nenechají na sobě nit suchou.

Darina Nová žádala policii po víkendovém incidentu a v návaznosti na to, že její exmanžel už byl jednou za její zmlácení pravomocně odsouzen k podmínce, aby říčanského démona vykázala z domu. Ani její opakované prosby nebyly vyslyšeny s tím, že se toho vlastně až tak moc nestalo. „Kroky místní policie mi připadají zvláštní, budu to muset řešit tedy jinak,“ uvedla v pondělí Nová bez dalších podrobností.

A Lysý její domněnky potvrzuje. „Půjdu na policii a řeknu jim i o té záříjové výhrůžce. Není to už žádná legrace. Musí se něco udělat, Darina potřebuje pomoc. Rychtář je s policií v Říčanech skutečně propojený, zdá se mi, že všechno vždy vyhodnotí v jeho prospěch. A že tam má kamarády, to víme. Beztrestně tu mrzačí lidi a prochází mu to. Bůhví, jak se choval k Ivetě, když jsem u toho nebyl. Pomalu začínám věřit tomu, že ji mohl dusit podobně, jako teď Darinu,“ dodal Lysý.

Proč si myslíte, že Rychtář za své chování ještě nesedí ve vězení?
Nic špatného ve skutečnosti neudělal, zveličuje se to
2 %
Protože má vlivné známé na policii a ti ho kryjí
29,2 %
Protože úřady pracují pomalu a neefektivně
68,8 %
Celkem hlasovalo 5859 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám