Hlavní obsah
Článek

Ve čtvrtek v poledne se mělo již potřetí konat odvolací řízení trestního tribunálu ve věci údajného brutálního zmlácení svědkyně Dariny Nové (66) jejím exmanželem a současným chotěm Ivety Bartošové (†48) Josefem Rychtářem (65). Na první nepřišel, neboť prý předvolání dorazilo pozdě, druhé bylo odročeno kvůli obstrukcím obžalovaného. Co odklad rozhodnutí zapříčinilo tentokrát?

Na vině takřka není ani sám Rychtář, i když.... Ten se totiž minule bránil tím, že mu byla upřena práva, když byl u soudu prvního stupně odsouzen bez řádného obeslání. Odvolací soudkyně proto požádala místně příslušnou poštu, aby se k tomu vyjádřila. A tento státní podnik prý ještě neodpověděl, proto došlo k opětovnému odročení jednání.

Jak se Super.cz podařilo zjistit, Rychtář má velkou naději, že celou soudní mašinérii výrazně zpomalí. Zdá se totiž, že obsílku soudní úřednice před vyhlášením původního rozsudku omylem poslala na adresu jeho syna Josefa mladšího, avšak pro muže s datem narození, jaké má říčanský podnikatel. Protože ale ten se narodil v roce 1958 a synáček v roce 1985, poštovní úřednice usoudily, že jde jen o překlep, a mladšímu Rychtářovi dopis vydaly.

Podle našich zpráv sice mladík otci dopis měl předat, to však nyní Josef Rychtář starší popírá. A těžko se mu dokáže opak. Protože však byla špatným obesláním poškozena jeho práva, je zde pravděpodobná varianta, že odvolací soud vrátí řízení soudu prvního stupně k řádnému novému ukončení věci. A tím se proces o pár měsíců zpomalí.

Reklama

Další články

Načítám